Skolen

Skolen vår
Kontaktinformasjon
Historikk

Praktisk informasjon

Skoleruta
Skolemelk
Meldingsbok
Skjema
Faste arrangement

Planer

Sentralt
Lokalt
Ordensreglement

FAU

Om FAU
Innkallinger/referater

SFO

Vedtekter
Søknad

Lenker

Sentrale
Faglenker
it's learning
Logo
Overskrift: BBU
Bilde: BBU
Knapp: UkeplanerKnapp: Om skolen

Entreprenørskap i 4. klasse

[Journalister og fotografer: Nora og Sigrid]

De to siste ukene har begge 4. klassene arbeidet med entreprenørskap. Vi har lært om hva som skal til for å starte en bedrift. Man må registrere firma, og få et organisasjonsnummer. Det er nesten det samme som personnummer, men for firma. Alle har det, og ingen er like.

Vi bestemte hva slags firma som skulle være i et tomt lokale i en tenkt by, og ble enige om at det burde være flere klesbutikker i byen. Så stemte vi over navnet, og da vant «Klesskapet AS».

En dag besøkte vi Brønnøysundregistrene, og lærte hva et aksjeselskap. Det er når flere eier et firma sammen. Vi fikk jus, mørk sjokolade, penn og skriveblokk.

I dag arrangerte vi kafe for foreldrene våre. De kom og fikk se hva vi har gjort, og så fikk de kjøpe kaffe eller te og sjokoladekake. Det kom mange voksne, og det var koselig.

Vi intervjuet noen elever og gjester.
Kurt (50) syntes vi hadde vært flinke, og Abel (10) likte best avstemmingen. Sander (9) likte navnet på butikken. «Jeg syntes det var mest spennende å dra på registrene, men at vi lærte nye ting var best med prosjektet», sa han. Hanne Julie (32), med Jo Anders (4 mnd.) syntes at vi var kjempeflinke til å lære. Sofie (10) sa at hun likte best å «registrere» oss på registrene.